fbpx
11. marts 2020 anders

Portrætter skal fortælle DIN historie

Når talen falder på portrætfotos, er der nok en generel tendens til at tænke på det klassiske studie-portræt, hvor en person bliver portrætteret fra livet og opefter på en relativ neutral baggrund.

Denne type portræt har helt bestemt også sin berettigelse i mange situationer, men man må ikke overse det noget mindre brugte portræt i miljø, som kan noget helt andet og ofte langt mere effektivt, specielt i forbindelse med hjemmesider og andet markedsføringsmateriale.

Når vi tager dig ud af studiet og ind i et miljø, får vi nogle helt specielle muligheder:

Vis din personlighed. Mennesker handler med mennesker, og når vi tager dig ud af det simple studie og ind i et mere komplekst, varieret miljø, har vi mulighed for at vise dig på en mere naturlig og vedkommende måde, og vise mere af dig som person.

Sæt en stemning og fortæl din historie. Dine kunder skal føle, at du passer til dem og deres behov, og derfor har de brug for at se dig i en sammenhæng, som de kan relatere sig til. Derfor er det virkelig vigtigt at få “sat scenen”, så dit budskab bliver formidlet så klart som muligt. Det kan vi gøre, når vi viser dig i f.eks. en arbejdssituation, mens du håndterer din virksomheds produkter eller sammen med kolleger.

Bryd stereotyperne og vær dig selv – uanset hvad konventionerne så ellers måtte sige. Jeg har taget billeder af en vanvittig dygtig civilingeniør med langt hår og tatoveringer, og en fotograf-kollega som laver de mest romantiske bryllupsbilleder blev fotograferet med opsmøgede skjorteærmer og store tatoveringer på armene – begge dele noget, man ikke umiddelbart ville forbinde med hinanden.

Det vigtigste er, at der er tale om et portræt af DIG og den person, du er. Du må ikke forsøge at være en person, du ikke er, for det vil ret hurtigt afsløres når kunden møder dig, og så falder det hele til jorden og virker utroværdigt.

Omvendt vil ærlighed og åbenhed altid tiltale en kunde, og på den måde vil du være foran på point fra det øjeblik, I så rent faktisk mødes ansigt til ansigt for første gang – det er trods alt ikke noget dårligt udgangspunkt for en fremtidig relation.

  • Share: