ACM6571

Som ved portrætfotos starter vi igen med noget som kan synes banalt, men ikke desto mindre en uhyre vigtig del af forberedelserne:

Sørg for at der pænt, rent og ryddeligt før billederne skal tages.

Et foto er nådesløst når det kommer til rod og uorden, for beskueren har alt for meget tid til at bemærke noget, man under et almindeligt besøg sikkert ville fuldstændigt overse. Det er derfor pinedød vigtigt, at der er tage et ekstra nap i de lokaler, produktionshaller eller lignende, hvor vi skal lave billederne. Planlægning og forberedelse foregår ikke kun via e-mail og telefon – nogen gange giver det beskidte bukser.

Hvis vi skal lave billeder af bygninger og omgivelser, er det vigtigt at vores planlægning af optagelserne tager højde for vejret, årstiden og eventuelle trafikmønstre, så vi ikke skal bruge uforholdsmæssig lang tid på at vente på at kunne tage et pænt billede med passende lys, eller uden alt for mange distraherende elementer i omgivelserne.

Hvis der er parkeringspladser, skal det planlægges om de skal være fyldt med medarbejdernes biler (og give et indtryk af en dynamisk, travl virksomhed), eller om der skal laves et mere stilrent billede udenfor almindelig arbejdstid.

Mange betonbygninger eller bygninger med store glasflader tager sig væsentligt bedre ud i morgen- eller aftenlys, og det er bestemt ikke ligegyldigt for vores planlægning om der står juni eller oktober i kalenderen i dette tilfælde –  i juni skal vi først fotografere kl. 21:30 mens vi i oktober skal være på pletten allerede kl. 18:00 eller deromkring.

Sikkerheden er vigtig. Jeg har ikke noget imod at gå i højden for at lave oversigtsbilleder, men skovlen på en teleskop-læsser eller en 8 meter stige er IKKE en brugbar platform for fotografering. Mandskabskurve, godkendte stilladser og lignende er en nødvendighed i disse tilfælde. Ja, jeg er en tøsedreng…

Se meget mere om priser og muligheder på siden om firmaprofilering.