Stephanie Lundbys afslutningsprojektet i forbindelse med hendes bachelor fra Designskolen i Kolding var en serie på 5 tasker med hver deres tilhørende læderbody, konceptualiseret og designet over en række figurer fra H. C. Andersens eventyr “Kejserens Nye Klæder”. En sådan opgave indeholder som regel en såkaldt “Editorial”, en serie billeder hvor man præsenterer produkterne på en måde som hænger sammen med den oprindelige historie bag taskernes design, men samtidig tilfører noget nyt og anderledes.

Vi valgte at tage udgangspunkt i det, der vel er H. C. Andersens mest kendte citat, “At rejse er at leve”, og gik på jagt efter en lokation som kunne symbolisere citatet, men som samtidig kunne understøtte den farveskala som Stephanie havde valgt til sine designs (primært beige og brune farver). Gennembruddet kom, da jeg fandt Sydjyllands Veterantog, og mere specifikt deres remise i Lunderskov, hvor entusiaster har istandsat nogle fantastiske gamle lokomotiver og togvogne så de i det store og hele fremstår som nye, og med deres smukke træ-interiør var det lige, hvad vi stod og manglede.

Nanna Rosalia Sigaard var en overbevisende, smuk nordisk rejsende som gør en elegant entré og sidder afslappet blandt sine smukke tasker, og hendes skønhed var perfekt fremhævet af Bettina Harkon Høranders diskrete, gennemførte makeup og hår. Stephanie stod selv for stylingen af billederne, så mit arbejde bestod egentlig bare i at sætte et par lamper op som kunne kaste noget lys ind i togvognen (alting foregik i en lukket remise, så der er intet naturligt lys i billederne) og pege kameraet i den rigtig retning før jeg trykkede på udløseren.

Stephanie endte med at vælge tre af billederne i galleriet (1,2 og 5) til præsentationen af hendes opgave, men jeg synes næsten at I skulle have dem alle fem – så lækre er de.

Typisk pris? Høj! Der går usandsynlig meget tid med at planlægge og koordinere en opgave som denne, så vi starter helt sikkert omkring de 10.000 kr. og suser ret hurtigt opefter.

Model: Nanna Rosalia Sigaard
Makeup: Bettina Harkon Høranders
Tasker, læderbody og styling: Stephanie Lundby
Lokation: SJVT, Lunderskov remise