P9A7896-2

Der findes et enkelt tip, som med et trylleslag kan fjerne op til 10 år fra enhver persons alder i et portræt, og det er så simpelt at det næsten forekommer som snyd:

Drik rigeligt med vand i timerne op til fotograferingen.

Dette spænder huden ud og glatter eventuelle smårynker, giver klare øjne og sørger for at du i det hele taget føler dig mere oplagt. Der kan være varmt foran et par fotolamper, og selvom du ikke sidder og sveder tran, vil du alligevel have det bedre, hvis du har et lager af væske i kroppen at tage af.

I stedet for at glatte rynkerne ud er der selvfølgelig også den mulighed at forsøge at undgå rynkerne i det hele taget, men det kræver noget mere selvdisciplin:

Undgå for meget alkohol, tobak, slik, chips og sodavand i ugen op til fotograferingen. 

Det kan godt være at hjernen synes RIGTIG godt om disse ting, men din hud kvitterer med alskens problemer: Rynker, knaster, bumser og en fedtet overflade, og selvom man kan redde mange synder i efterbehandlingen af billederne, er der altså grænser for magien. Pas på dig selv og vær god ved din krop – det er under alle omstændigheder vigtigt til dagligt, og det er i dén grad synligt på dit portræt hvis du holder synderne i skak.

Vand i passende mængder er i øvrigt ikke noget, man kun bør have fokus på op til dagen hvor man får lavet et portræt – det er i det hele taget meget gavnligt, og min påstand om de 10 år er ikke grebet helt ud af luften:

http://www.udeoghjemme.dk/artikler/mirakler/2014/juni/25-verdens-billigste-skoenhedskur.aspx

Og drenge – det her er altså ikke bare noget skønhedsfims for tøserne! I bryder jer jo heller ikke om at ligne syltede agurker på jeres portræt, vel?

Se mere om priser og muligheder på siden om portrætfotografering.