Portræt - inspireret af Greta Garbo

 

Valget af tøj til et portrætfoto må gerne være en lille bitte smule konservativt, afdæmpet og endelig NYSTRØGET! – og nej, det behøver ikke nødvendigvis være så konservativt som det, Julie har på i det Greta Garbo-inspirerede billede ovenfor…

Et portræt skal naturligvis være af dig, og den person, du er til daglig, men det er altså en dårlig idé at stille i en krøllet, pink tank-top og en halskæde af kæmpestore træperler i skrigende farver (ikke mindst hvis man er en mand…), så find hellere de dæmpede farver og dybe toner frem, og sørg for at tøjet er pænt og præsentabelt.

Hvide farver kan godt fungere, men da vores øjne naturligt vil søge det lyseste område i et portræt som det første, er det bedst hvis dit ansigt og dine øjne har denne rolle. Hvis I er flere personer i portrættet, er det vigtigt at I har relativ ens tøjstil og farver – ellers bliver helhedsindtrykket noget rod.

Tag et par forskellige trøjer, en habitjakke eller en bluse med, så vi let kan ændre stilen i billedet uden at skulle ud i en komplet omklædning. Jo flere strenge, vi har at spille på, jo større er chancen for at vi rammer din personlighed bedst muligt.

Hvis du er lidt kraftig, vil du måske have en tendens til at vælge noget løstsiddende tøj med farverige mønstre for at skjule bulerne og aflede opmærksomheden fra dine former.

Lad være med det – det er simpelthen det værste du kan gøre!

Der er rigtig, rigtig meget vi kan gøre med lys og posering for at få dig til at tage dig så flot ud som muligt, men hvis udgangspunktet for dit portræt er et hoved på toppen af et storblomstret tremands-telt, har vi tabt på forhånd.

En habitjakke, en relativ tætsiddende bluse eller skjorte samt et bælte – så er vi kørende. Mænd kan med fordel erstatte blusen med en polo, men ellers gælder de samme regler: Det kan godt være at din personlighed er bundet op til din hawaii-skjorte, men lad den blive hjemme lige denne dag…

Se mere om priser og muligheder på siden om portrætfotografering.