_ACM4137

Det er naturligt, at vi gerne vil tage os så godt ud som overhovedet muligt på et portrætfoto, og selvom meget afhænger af fotografen (mig!), er der alligevel en hel del ting, du som “sitter” kan gøre for at få en god oplevelse og et smukt portræt ud af det.

Dette tip kan synes fuldstændig banalt, men det er alligevel noget af det vigtigste:

Sørg for at være frisk og veludhvilet på dagen for dit portrætfoto, og lad være med at stresse dig selv i timerne inden. Professionelle modeller kan til en vis grad simulere en sindsstemning, men alle vi andre dødelige er ikke så heldige: Hvis vi er trætte, uoplagte eller forjagede, vil det kunne ses i ansigt og øjne, og det vil være alt for tydeligt på dit portræt.

Hvis du ikke har mulighed for at få den fornødne hvile op til fotograferingen kan du med fordel give dig selv et kvarter med fuldstændig ro og fred umiddelbart før vi går i gang – det giver dig mulighed for at fokusere på oplevelsen og få smilet tilbage i øjnene.

Jyske Bank TV har lavet en hel serie videoer om stress, afslapning og meditation, og én af dem kan måske være relevant i dette tilfælde:

 

En tilsvarende video, men kortere og mere fokuseret på en øjeblikkelig virkning (desværre på engelsk):

 

Se mere om priser og muligheder på siden om portrætfotografering.